سیما فردوسی عضو هیئت علمی دانشگاه شهید بهشتی در گفتگو با خبرنگار مهر، درباره نقش صدا و سیما در بهداشت روانی جامعه گفت: در نقش موثر تلویزیون در ایفای این نقش شکی نیست و رسانه ملی با جایگاه مهمی که دارد میتواند با استفاده از بحثها، میزگردها و دعوت از متخصصین در این زمینه فعالانهتر ظاهر شود.
این استاد روانشناسی افزود: برنامهها باید هدف آگاهی مردم را دنبال کنند نه اینکه به هوای پر کردن آنتن ساخته شوند. به این شکل است که میتوان آگاهی مناسبی از آسیبها را به مردم منتقل کرد.
وی با اشاره به شیوههای مستقیم وغیرمستقیم اظهار کرد: جز شیوه مستقیم که در میزگردها بروز پیدا میکند، سریالهای تلویزیونی نیز نقش مهمی در این زمینه دارند. با وجود این که همه به طنز علاقمند هستند نیز مردم به خوراک فکری نیز نیاز دارند و رسانه باید نقش آموزشی خود را نیز به خوبی ایفا کند.
این کارشناس تصریح کرد: باید در قالب سریالها جنبههای آموزشی بیشتری لحاظ شود. چرا که اکنون شبکههای ما از حالت آموزشهای به روز خارج و پرمحتوا خالی شده است. مردم به برنامههای آموزش بهداشت روانی به شکل نمادین نیز نیازی ندارند بلکه باید چالشها به شکلی واقعی مورد بررسی قرار گیرند.
فردوسی با انتقاد نسبت به استفاده از کارشناسان در برنامههای تلویزیونی گفت: باید برترین کارشناسها در تلویزیون گلچین شوند، نه اینکه انتخاب آنها براساس رابطه باشد. اصلا جز برنامههای گفتگو محور تهیه کنندگان و کارگردانان دیگر آثار تلویزیونی نیز باید متخصصین را به کار گیرند و کارشناسان علوم اجتماعی، جامعه شناسی و روانشناسان در تهیه برنامهها دست داشته باشند.
نظر شما